Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Udd gav Sura spets

Division 1-klubben Sura Blue Hammers börjar få fason på sitt spel. I söndags besegrades Nacka med 3–1 i en träningsmatch på bortaplan. Noterbart är att samtliga i förstakedjan nätade – Alexander Johansson, Christoffer Johansson och Niklas Billman.

Blue Hammers har två träningsfighter kvar innan hockeyettan drar igång – Nacka (h) på lördag och Mariestad (h) nästa onsdag.

– Vi har lirat fyra matcher. Vi har vunnit två och förlorat två. Mot Nacka senast gjorde vi helt klart framsteg, nu börjar vi hitta vårt grundspel. Alla spelade enkelt, framför allt backarna som lämnade pucken snabbt ifrån sig istället för att hela tiden söka en lång passning, säger Suratränaren Mattias ”Tjatte” Karlsson.

Just backsidan förstärktes avsevärt när Christofer Udd valde att spela ännu en säsong med Sura.

– Känns riktigt bra att han skrev på. Han är en stabil back som bidrar i både offensiv och defensiv.

Både Henrik Thelin och Nicklas Larsson har tränat en gång med Blue Hammers, men backveteranerna lär inte spela med Sura i vinter.

– Nej, det blir nog inget med dem, men skulle det krisa med skador tror jag att Larsson ställer upp, säger Tjatte Karlsson.

Pasi Hiirikoski