Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Hedman: Käftsmällen mot Stefan Löfven – nu röstar jag på SD

Nu kommer räkningen, Socialdemokraterna

De sju ”gammelpartierna”, vänsterblocket och alliansen ser nu ut att få betala priset. Nu visar opinionsundersökningarna, att vi närmar oss dagen då räkningen ska göras upp. Priset för dessa partiers arrogans, deras förakt för var femte svensk väljares åsikter och värderingar och inte minst deras brist på respekt för demokratin ser ut att bli högt.

Länge har de betraktat Sverigedemokraterna som något katten har släpat hem. Man har konsekvent uteslutit SD från alla samtal och förhandlingar som sagts syfta till parlamentariska och stabila uppgörelser. Ja själva samtalet och dialogen har varit tabubelagd.

Sällan har utmobbningen åtföljts av realpolitiska argument, man har nonchalant slängt klyschor som ”fascistisk” och ”nazi-bakgrund” omkring sig. Mest osaklig och rabiat har Stefan Löfven varit i det fallet.

Mest osaklig och rabiat har Stefan Löfven varit i det fallet.

SD.s tidiga varningar för vad en obegränsad invandring skulle leda till har generellt avvisats som främlingsfientlighet. Medierna och de allmänna tyckarna har spelat med och tystat alla som vågat försöka nyansera debatten.

Att de två hittills största partierna successivt antagit SD.s politik och åsikter i invandringsfrågan har inte ändrat dessa partiers avståndstagande. SD skall fortsatt hållas utanför alla diskussioner och framför allt utanför alla regeringsspekulationer.

Löfvéns taktik att anamma SD:s åsikter i invandringsfrågan, trodde han tydligen skulle locka tillbaka gamla sosseväljare som deserterat. Men så ser det inte ut att fungera. Väljarnas dom är hård.

Socialdemokraternas bristande respekt för ställningstagandet från en femtedel av väljarkåren glöms inte så lätt. Snarare riktar nu väljarna en riktig smäll mot den maktfullkomliga socialdemokratin.

Snarare riktar nu väljarna en riktig smäll mot den maktfullkomliga socialdemokratin.

Nu har ju även alliansen i större eller mindre omfattning gjort sig skyldig till samma övergrepp på demokratin. Inte bara i sin syn på SD. Alliansens feghet att driva sin egen politik, att inte fälla budgetar som burit Vänsterpartiets tydliga signum, glömmer heller inte väljarna i första taget. DÖ bröts rent formellt av först KD men har ändå i praktiken fortlevt hela mandatperioden.

Så Socialdemokraterna med skattehöjningar och vänsterinfluerad politik kan jag inte rösta på. De borgerliga inte heller. De har ju inte fungerat ens i opposition, hur ska de kunna fungera i regeringsställning, särskilt med alla inre slitningar som de uppvisar?

Nej, för första gången får det bli SD. Jag måste ha överseende med att fortfarande en del knäppskallar tror att de hör hemma i partiet, det lär bli en del utrensningar även fortsättningsvis.

Jag måste ha överseende med att fortfarande en del knäppskallar tror att de hör hemma i partiet, det lär bli en del utrensningar även fortsättningsvis.

Det får bli SD i september för första gången. Inte bara för att jag uppskattar det mesta av Åkessons raka budskap och inte bara för invandringspolitiken heller. Vad gäller just denna skulle jag ju numera lika gärna kunna rösta på M eller S.

Nej just nu känner jag att jag inte har någon annan möjlighet att ge gammelpartierna min hårdaste smäll på käften för hur de har brustit i respekt för väljarna och hur de har hanterat vår ömtåliga demokrati och vårt parlamentariska statsskick under den gångna mandatperioden.

Kalla det proteströstning, om ni vill, det ligger säkert något i det. Jag tror faktiskt inte heller, att jag är ensam om att känna på det viset.

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel