Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Hedman: Ointressant käbbel om vem som inte gjort vad

Samtidigt som den ena undersökningen efter den andra bekräftar att dagens ungdomar väljer bort läraryrket för att det är för otacksamt, för lågavlönat och för ouppskattat, håller ett antal skolpolitiker, främst Anders Teljebäck (S) och Staffan Jansson (S) samt Roger Haddad (FP) på och käbblar om vem som kunde ha gjort något åt saken, men inte gjorde det och vem som lovat att göra något åt saken men inte heller gjorde det.

Den sortens diskussion är naturligtvis helt ointressant. Faktum är ju att ingen av dem gjorde något, fast de hade chansen. Man utnytt-jade i bägge lägren möjligheten, så länge det bara gick, att använda avtalade lönehöjningar som tak, när de kunde ha fått bli golv i stället. Nu när det inte går att helt komma undan längre, då kommer ett anslag som ändå inte blir mer än symboliskt.

Mest förvånad blir man över Haddads i dessa spalter upprepade argumentation i frågan. Han lägger över ansvaret på lärarfacken, som inte tillräckligt kraftfullt ställde högre krav. ”Hade ni bara begärt mer, så hade ni fått mer”, tycks han säga.

Kommentarer egentligen överflödiga.

Dessa herrar kommer från olika politiska läger, men ett har de gemensamt. De är alla kommunpolitiker. Som jag alltid brukar framhålla: Kommunerna klarar inte sina uppdrag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel