Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson: Österberg var inte inblandad

- Jag är omtumlad av hela den här dagen. Jag måste få smälta det här, få höra vad man sagt och få höra motiveringen. Jag känner mig bara allmänt förvirrad, säger Västerås kommunalråd Ulla Persson (S) efter beskedet att Håkan Juholt sitter kvar.

Annons

-Samtidigt känner jag att det känns bra att få säga vad man tycker.

Ulla Persson hoppas att det kommer en motivering till varför verkställande utskottet har fortsatt förtroende för Håkan Juholt.

-Med tanke på turbulensen internt så tycker jag att det är viktigt.

Ulla Persson hade vid 19.15 på fredagskvällen ännu inte talat med Sven-Erik Österberg efter mötet i verkställande utskottet. Enligt henne var Österberg, trots att han är distriktets ordförande, inte inblandad i Västmanlandsdistriktets beslut att tidigare på fredagen kräva Juholts avgång.

-Vi skickade ett sms till honom innan vi gick ut med vårt. Han tyckte att vi i den församlingen var fria att göra det vi ville göra.

Han var alltså inte med och påverkade ert beslut?

-Nej, det var han inte. Han satt på verkställande utskottet och fick ett sms om att vi hade de här tankarna och funderingarna.

S-märkta statsvetaren Ulf Bjereld säger till Expressen att Sven-Erik Österbergs plats i verkställande utskottet nu kan vara hotad.

Annons