Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulla Persson (S): Varje dag är förlorad tid för de unga

Läser Roger Haddad (FP) ens vad jag och andra från oppositionen skriver? Frågan är berättigad. Gång på gång har jag redovisat offentligt vad vi vill göra för att bekämpa den höga ungdomsarbetslösheten. Men likt en papegoja frågar han varje gång vilka insatser som Socialdemokraterna vill göra. Det är ett märkligt sätt att debattera.

w Vi vill ha ett kunskapslyft för ungdomar. För oss är det ett problem att många arbetslösa ungdomar saknar gymnasiebetyg.Varför avfärdas en satsning på utbildning för unga arbetslösa?

w Vi vill satsa mera på vuxenutbildningen och studierådgivning än majoriteten. Varför inte göra detta när det finns ett behov?

w Staden ska enligt vårt förslag öka insatserna för att ge ungdomar praktik och arbete i samverkan med bland andra närings-livet. Funktionshindrade ungdomars behov och förutsättningar ska uppmärksammas särskilt. Vad är det för fel med det?

I min förra debattartikel skrev jag att vi är beredda till gemensamma tag med den sittande majoriteten om ungdomsarbetslösheten. Tyvärr smällde Roger Haddad igen dörren direkt.

Haddad verkar anse att han kan och vet bäst. Han är så nöjd, så nöjd med sina insatser för unga arbetslösa. Men varför ökar arbetslösheten, utanförskapet och kostnaderna för försörjningsstöd om allt är så bra som han säger?

Varje dag, varje vecka och varje månad fram till valet blir förlorad tid för alla arbetslösa ungdomar i Västerås. Ungdomarna känner sig och är övergivna av den sittande majoriteten. Den 19 september kan vi ändra på detta och ge de unga hopp för framtiden.

Ulla Persson, oppositionsråd, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel