Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underlätta pendling från Öster Mälarstrand

Jag läste artikeln "Då ska bussen börja gå till Öster Mälarstrand – och så ofta blir det" på vlt.se den 6 augusti. Jag bor i stadsdelen och pendlar varje dag med buss till och från jobbet. Jag kliver då av och på bussen vid busshållplatsen Mälarparksvägen.

På morgonen strax efter klockan 6 åker jag och flera andra resenärer med linje 2 mot centrum och alla vi som kliver på bussen kommer gående från Öster Mälarstrand. Att man nu ska låta linje 11 trafikera Ö Mälarstrand en gång i timmen från klockan 9 kommer inte att innebära någon förändring för oss pendlare över huvud taget.

Låt istället linje 2 mot centrum svänga av i rondellen vid Lidl och köra Regattagatan ner och sedan Öster Mälarstrands allé hela vägen till rondellen vid Kokpunkten. Detta skulle innebära att stoppet Mälarparksvägen kan tas bort och i stället ersättas med exempelvis två hållplatser efter Öster Mälarstrands allé med samma avgångstäthet som linje 2 har i dagsläget.

Eftersom busslinje 3 stannar vid Södergården på gatan bredvid hållplats Mälarparksvägen finns ingen anledning att ha kvar denna hållplats.

Busspendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare