Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung jazz mot polio

Unga jazzlöftet Kristin Amparo och Västerås Ungdomsstorband är dragplåster i en välgörenhetskonsert kommande söndag.

Rotary är engagerat i kampen mot polion och Västerås Mälare Rotaryklubb vill dra sitt strå till stacken. Alla intäkter från den kommande konserten på Carlforsska går oavkortat till arbetet med att utrota polion.

– Vi hoppas givetvis på utsålt, säger projektledaren för konserten, Eva Kugelberg.

Publiken kommer att få lyssna till vokalisten Kristin Amparo som i fjol fick ta emot Alice Babs-stipendiet här i Västerås. ”Intagande karisma och stark känsla för såväl jazzens historia som dess nutid”, hette det då i motiveringen.

Hon får uppbackning av Västerås Ungdomsstorband som fyra år på raken prisats som Sveriges bästa ungdomsstorband. Bandet har bland annat spelat ihop med kända jazzprofiler som Nils Landgren, Magnus Lindgren och Karin Hammar.

Sjukdomen polio finns i dag bara i fyra länder: Indien, Pakistan, Afghanistan och Nigeria. För att uppnå målet om en poliofri värld siktar Rotary på att samla in 200 miljoner dollar innan 2012. Om målet uppnås har Microsoftgrundaren Bill Gates och hans hustru Melinda Gates lovat att bidra med 355 miljoner dollar.

Biljetter till vä lgörenhetskonserten kan bokas på hemsidan www.polioplus.se