Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga vuxna vill bo i hyresrätt

Majoriteten av de unga efterfrågar framförallt hyresrätt (39 procent). Att jämföra med bostadsrätt, 22 procent, och egnahem 20 procent.

Nästan varannan (48 procent) av dem som planerar att flytta från hemkommunen inom det närmaste året anger hyresrätt som bäst passande boendeform, att jämföra med bostadsrätt (19 procent) och egnahem (8 procent).

216 000 unga vuxna saknar bostad. Siffrorna kommer från Skop som på uppdrag av Hyresgästföreningen intervjuat 4 441 unga vuxna i åldern 20 till 27 år i hela Sverige. Politiker borde lyssna på de unga vuxnas önskemål och skapa fler hyreslägenheter. Amanda Agestav (KD) gör något annat den 24 juli när hon uttrycker farhågor för att unga hänvisas ”enbart till hyresrätter”. Begreppet ”politikens gränser” borde faktiskt innebära att politiker accepterar unga vuxna människors efterfrågan på framförallt hyresrätt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel