Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar saknas i föreningslivet

Bristen på ungdomar i föreningslivet var det återkommande samtalsämnet på årets föreningsmässa i Hallstahammar.

Det var för sjätte gången som föreningsmässan hölls i Folkets hus. Det var färre föreningar som ställde ut än tidigare år.

I entréhallen möttes man dock som vanligt av Hallstahammar Modellflygklubb. En klubb som man inte skulle tro ha problem med återväxten.

– Vi skulle behöva ha fler ungdomar. Det här är ju något som man kan börja med tidigt, så fort man kan hålla i en kontroll kan man ju börja köra bilar. Flygplan då lär man nog vara tonåring, säger Örjan Strandlund som har blivit aktiv i klubben tack vare sonen Daniels intresse.

– Jag hittade klubben på nätet och kollade på deras videor. Jag tyckte det såg kul ut, och det är det ju också, berättar Daniel.

Även hos Atletfiskarna i Kolbäck har man problem med återväxten, trots att man aktivt försöker få både fler ungdomar och damer aktiva i föreningen. En som dock har fastnat för det här med att fiska och binda flugor är Casper Stridh.

– Jag har hållt på sedan i oktober. Det är både pilligt och kul samtidigt, säger han.

– Vi behöver verkligen få fler ungdomar i verksamheten. De saknas, säger Regina DaRe, verksamhetsledare hos Svedvi Berg Hembygdsförening som trots att man har många aktiviteter riktade till barn och ungdomar har svårt att få dem med i föreningen.

Även bland besökarna på mässan lyste ungdomarna med sin frånvaro.