Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomars villkor centralt i ung debatt

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Lokala unga politiker och politiskt röda toppungdomar möttes i en debatt om jobb, bostäder och ungdomars villkor på Rudbeckianska gymnasiet idag.

Annons

Politik av unga för unga, men i fäders spår. Så kan ungdomsförbundens politiska debatt i Rudbeckianska gymnasiets ljushall sammanfattas. Inga skarpa skiljelinjer gick mellan partiernas vuxenpolitik och ungdomsförbundens.

Som exempel kan nämnas att Rut-avdragen försvarades av Centerns ungdomsförbund (CUF) och att Grön ungdoms Sofia Berggren ville satsa på miljövänliga jobb och företag. Moderatungdomen Sverre Linton underströk vikten av stabila statsfinanser och att Sverige klarat sig förhållandevis bra i den globala finanskrisen, på grund av den moderatledda alliansregeringens politik. Jytte Guteland, som är Socialdemokratiska ungdomsförbundets ordförande krävde ett stopp på alliansens skattesänkningar och fler jobb.

Publiken i ljushallen var uppmärksam och hurrarop och applåder utdelades för båda sidor.