Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsmottagningarna vill nå fler unga – satsar på kampanj på nätet

Ungdomsmottagningarna i länet vill nå flera ungdomar. I höst kampanjar de både i på nätet och i skolor för att berätta vad de faktiskt kan hjälpa till med.

Flera undersökningar visar att många tjejer i högstatidet mår allt sämre och många killar tror att det bara är tjejer som kan gå till ungdomsmottagningen. Därför genomför nu länets åtta ungdomsmottagningar en gemensam kampanj med tolv olika budskap för att visa vad alla ungdomar, oavsett könstillhörighet, faktiskt kan få hjälp med.

Kampanjerna kommer att synas hela hösten både i skolorna och via sociala medier som Instagram, Youtube och Facebook. Man har också tagit fram en ny UM-logotyp som ska göra det lättare för ungdomarna att känna igen avsändaren.

Man har också tagit fram en UM-box som kommer att finnas hos alla skolsköterskor. Boxen innehåller kondomer, broschyrer och en USB med filmer och en powerpoint som beskriver vad UM kan hjälpa ungdomar med.

Det finns åtta ungdomsmottagningar i Västmanlands län dit ungdomar kan vända sig med frågor som rör psykisk hälsa, sex och kropp. Det kan handla om allt från problem hemma och oro för kroppen till stress i skolan och funderingar kring könstillhörighet.