Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: IS har besegrats i Raqqa

Terrorgruppen IS har besegrats i staden Raqqa i norra Syrien.
Efter fyra månader av strider om staden hissades en vit flagga, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt en källa på det syrianska observatoriet för mänskliga rättigheter är Raqqa nu helt tömd på IS-krigare. Enligt uppgift till nyhetsbyrån Reuters har striderna i staden nästan helt upphört. IS har använt Raqqa för att planera attacker utomlands, sedan de tog över staden 2014 och staden har kallats för "kalifatets huvudstad”.

Det är SDF, syriska demokratiska styrkorna, som uppger att man tagit över ett sjukhus i Raqqa. 22 utländska IS-soldater ska då ha dödats. Alliansen stöds av USA.

Station och sjukhuset ha varit de sista platserna som IS höll till vid i staden. Nyhetsbyrån Reuters har publicerat en bild som visar hur Kurdiska YPG symboliskt satte upp en flagga på stadion vid lunchtid på tisdagen. En källa till Reuters säger att militärkämpar firade på gatan och skrek slagord från sina fordon.