Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprört efter falska p-böter

Miljöpartiets kampanj för kollektivtrafik slog slint när falska parkeringsböter uppfattades som riktiga.

I helgen satte MP upp lappar som liknar parkeringsböter på bilar runt om i Västerås.

Lapparna är dock inga böter. I stället lottas det ut busskort. Syftet är att presentera partiets kampanj Bussiga partiet med utökad servicelinjetrafik, rabatt för studenter och gratis buss för unga upp till 19 år.

– Tanken är att man först ska bli lite förbaskad men sedan läsa och inse att det är ett skämt, säger kommunalrådet Magnus Edström (MP).

Lappen kan dock lätt missförstås och Miljöpartiet fick under gårdagen ta emot samtal från upprörda västeråsare.

– En del har varit skogstokiga. Andra har velat vara med i utlottningen. Det vi ångrar är att vi inte informerade i förväg så parkeringsvakter har blivit påhoppade om det. Av misstag delade vi ut i ett parkeringshus och där har Q-park hotat att polisanmäla oss. Vi borde heller inte delat ut vid sjukhuset.

Ni kallar er bussiga partiet. Är det schysst att lura väljarna på det här sättet?

– Vi blir kanske ansedda som det busiga partiet efter det här. Man måste ta till udda metoder för att nå igenom bruset sista veckan innan valet och vi hoppas västeråsarna har förståelse.

Flera mottagare av de falska böterna har dock polisanmält det hela – brottsrubriceringen har blivit ”oredligt förfarande”.