Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprört på Kantzowska

Det var många upprörda känslor på Kantzowska när eleverna på tisdagen samlades i Folkets hus för att få information om skolans framtid.

Ingen av de beslutsfattande politikerna var där, vilket upprörde både elever och lärare.

Gymnasiechef Lars Jonsson och försterektor Lennart Ahlström kunde i princip inte säga mer än att beslutet nu är fattat av kommunstyrelsen och att arbetet med detaljerna nu börjar. Beslutet innebär att det bara blir fyra yrkesinriktade program kvar i höst. Övriga elever kommer att hänvisas till skolor i Västerås.

– Man har precis börjat hitta sin plats i gruppen och börjat trivas, säger en besviken Malin Löfgren som går första året på Barn och fritid.

Hon började läsåret i Västerås, men sökte sig redan efter nån vecka till Hallstahammar. Nu tvingas hon tillbaka till Västerås i höst.

– Vi har inte läst kurserna i samma ordning som de heller, säger hennes klasskompis Carolina Lindgren.

Skolan har tillsatt en krisgrupp som kommer att finnas i cafeterian varje dag för de elever som behöver prata om situationen.