Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svimmande chaufför kan ha orsakat bussolycka på E18 utanför Enköping

En turistbuss med pensionärer körde av vägen vid Ullundatunneln utanför Enköping på onsdagsförmiddagen – vilket ledde till att E18 stängdes av under en tid för att senare släppas på igen. Busschauffören har uppgett att han svimmade strax före avåkningen.

Annons

Vid 10.39 larmades räddningstjänsten och polisen om en singelolycka med en buss på E18 mellan Enköping och Västerås. En buss hade kört igenom ett räcke och ut på åkern intill motorvägen.

Initialt visste inte polisen hur olyckan gått till men när VLT talar med polisens presstalesperson Daniel Wikdahl vid 16.30 har han nya uppgifter.

– Chauffören har uppgett att han svimmade, så han fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Det var alltså inte för att han var skadad utan för att han svimmade, säger han.

Finns det någon misstanke om brott?

– Jag känner inte till någon rubricering eller någonting sådant nu, men vi utreder olyckan ändå, säger Daniel Wikdahl.

I samband med att polis och räddningstjänst anlände till platsen stängdes E18 av i riktning mot Västerås, men vid 11.30-tiden kunde den åtminstone delvis släppas på igen, dock med fortsatta köer.

Det finns inga uppgifter om personskador bland de personer som befann sig på bussen bortsett från en person som ska ha klagat på smärta i nacken. Passagerarna, enligt uppgift pensionärer på väg till en tennisturnering i Västerås, kunde åka vidare till sin slutdestination med en ersättningsbuss.

Bussen kommer att behöva bärgas från platsen, men planen är att göra det via en annan väg.

– Jag fick info om att den ska bärgas via en sidoväg, säger Christer Wahlström, som är ledningsbefäl vid Storstockholms ledningscentral.

Bussolycka på E18 utanför Enköping i höjd med Ullundatunneln.
Bussolycka på E18 utanför Enköping i höjd med Ullundatunneln.
Foto: Martin Gestrin

Vid 12.15 var det fortfarande långa köer på E18 trots att trafiken hade släppts på. Foto: Läsarbid

Mer läsning

Annons