Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddade kvinna från att mördas

Grannar ingrep när en Tärnsjöbo försökte mörda sin exflickvän. En man i 40-årsåldern är anhållen misstänkt för mordförsök på sin före detta flickvän.

Annons

Det var vid 19-tiden i torsdags, i förra veckan, som polisen fick larm om att en kvinna från Heby kommun blivit utsatt för ett mordförsök.

– Kvinnan hade under kvällen sökt upp sin före detta pojkvän i hans bostad i Tärnsjö. Under besöket uppstod det en ordväxling och mannen försökte i samband med detta strypa kvinnan, säger Lisa Sannervik, Uppsalapolisens pressinformatör.

Att det pågick någon form av bråk i mannens bostad hörde även grannarna som beslöt sig för att agera.

– De begav sig till mannens lägenhet och när de kom in i bostaden så stod mannen och höll ett strypgrepp runt kvinnans hals. Grannarna ingrep då och avvärjde mordförsöket, förklarar Lisa Sannervik.

Om kvinnan ådrog sig några skador kan Sannervik inte uttala sig om. Däremot var den misstänkte mannen, som greps på plats av polisen, så berusad att han inte gick att förhöra.

– Mannen fick sova ruset av sig hos oss och är anhållen, säger Lisa Sannervik.

När Sala Allehanda kontaktade Uppsalapolisen under söndagen var mannen fort-farande anhållen och då hade han även genomgått polisförhör. Om mannen erkänt brott är dock okänt.

Mer läsning

Annons