Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattningen lön för stor insats

850 timmar om året jobbar de frivilligt. Utöver det tillkommer alla månader som de förbereder sig. Nu är sjukvårdarna Elisa Lundin och Lasse Gustavson i Västerås för att hjälpa skadade Power Meet-besökare.

– Man kanske är lite galen som lägger ner så mycket tid utan att få betalt. Men uppskattningen är betalning nog och vi älskar att jobba med sjukvård och att hjälpa till, säger Elisa Lundin.

Trots att Power Meet är så stort ser de det som ett ganska lugnt evenemang. Det är väldigt sällan som det är allvarliga skador, de behöver inte ens ha med sig vanliga värktabletter. Oftast är det bara mindre sår och brännskador som ska behandlas.

– Många kommer till oss för att de har ont i huvudet, men det beror nästan alltid på att de har druckit för mycket öl kvällen innan, säger Elisa Lundin.

Det är tredje året som de ansvarar för sjukvården på Power Meet och de har tänkt göra det många år till.

– Det är verkligen en av årets höjdpunkter. Det räcker att bara gå runt och se hur alla verkligen brinner för det här med bilar så blir man på bra humör, säger Lasse Gustavson.