Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upptaxeras med miljonbelopp

En kaféägare i Västerås har upptaxerats med drygt 1,5 miljoner kronor. Han ska dessutom betala ett skattetillägg på 905 000 kronor.

Mannen har under taxeringsåren 2006 – 2008 inte redovisat intäkter från spelautomater samt vissa hyresintäkter.

Myndigheterna, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket, kom verksamheten på spåret när de utredde härvan kring RKC-bolagen som drevs av en känd brottsling i Göteborg som gått under benämningen ”Spelkungen”. RKC-bolagen har haft upp till sex spelautomater placerade i kaféet.

Det finns också en koppling till en annan restaurang i Västerås som drivs av en släkting till kaféägaren. Efter ett påpekande från kommunens alkoholhandläggare i oktober 2004 togs spelautomater bort från restaurangen. Samtidigt startades kaféet och det finns uppgifter om att spelautomater flyttades direkt från restaurangen till kaféet.

Kaféägaren. som nekar till att ha fått någon ersättning från RKC-bolagen, har under de aktuella åren haft ersättning från Försäkringskassan.