Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbrända bilar står kvar

Två av de bilar som eldhärjades natten mot måndagen står fortfarande kvar på Råby i Västerås.– Det påminner om inbördeskriget i Beirut, säger politikern Roger Haddad (FP).

Under natten mot måndagen stacks 11 bilar i brand runt om i Västerås. På fredagen stod fortfarande två utbrända bilvrak kvar på Flugsnappargatan på Råby.

Trycket på att ställa iordning bostadsområdet är stort. Politikern Roger Haddad (FP) bor i närheten och är en av dem som kräver att kommunen agerar.

– Det har gått en vecka snart och bilvraken står fortfarande kvar. Det ser inte bra ut, säger han.

Finns det en försäkring på bilen så är det ofta försäkringsbolaget som tar hand om bärgningen. En oförsäkrad bil som inte tas bort av sin ägare eller polisen är markägarens ansvar att ta rätt på. Eftersom de två bilvraken finns på mark som tillhör kommunala bostadsbolaget Mimer är det deras ansvar.

– Vi vill inte heller ha bilar som står utbrända på området och det är olyckligt att det dröjer att få bort dem. Det ökar otryggheten i området, säger Anders Nordstrand, vd på Mimer.

– När vi får vetskap om ett bilvrak försöker vi ta kontakt med ägaren och uppmanar denne att ta bort den. Hjälper inte detta tar vi hjälp av kommunen för att få bort bilen och det gör vi nu.