Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utlandsstudenter shoppade på Ikea

Cirka 300 internationella studenter anlände till Mälardalens Högskola förra veckan. Härom dagen blev de skjutsade med buss till Ikea där de fick handla saker till sina studentlyor.

Den första veckan har varit fullmatad med aktiviteter för de utländska studenterna men studierna kommer inte i gång på allvar förrän den här veckan. De internationella studenterna har Högskolan för sig själva fram till terminsstarten på måndag.

Utflykten till Ikea brukar bli ett riktigt äventyr för studenterna som kommer från världens alla hörn.

En av de utländska studenterna, Jay Wilcox, var tillsammans med 200 utländska studiekamrater på Ikea i fredags för att handla saker som saknades i deras student-lägenheter.

– Jag måste köpa sängkläder, filt och lite annat som jag saknar, säger Jay Wilcox.

Jay ska studera miljö- och teknik på Mälardalens Högskola och kommer att stanna i Sverige i fem månader.

Ikea är dock inte någon ny affär för honom, den finns också i Baltimore som han kommer ifrån.

Jay snappar åt sig en gul Ikeakasse och en filt blir det första han stoppar ned i kassen snabbt följd av två badhanddukar .

Kommer du att sakna din familj under tiden du här?

–Det är klart att jag kommer att sakna dem, men inte än, säger Jay.

Han fastnar framför hyllor med ryggsäckar.

– Jag kanske ska köpa en ryggsäck, men jag vet inte. Jag tror inte jag behöver läsa så mycket på den här kursen, säger Jay.