Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnflicka bryter tystnaden om försvunna Madeleine i Portugal: "Glömmer aldrig"

En barnflicka som varit tyst under de tio år som Madeleine McCann varit försvunnen – har nu brutit tystnaden.
Minnet från natten flickan försvann jagar henne fortfarande.

Annons

Madeleines försvinnande är en gåta som kanske förblir olöst.

Det var en natt i maj 2007 som treåriga Madeleine från Storbritannien försvann spårlöst från en semesterort i Portugal. En barnflicka – som flera gånger tagit hand om Madeleine – berättar nu för The Mirror om den ödesdigra natten då flickan försvann.

– En förälder kom till mig och sa att det var något på gång, och sade att någon letar efter ett barn. Jag förstod inte omedelbart att det var Maddie, säger barnflickan till the Mirror.

När barnflickan några minuter senare gick ned på hotellområdet möttes hon av flickans gråtande mamma.

– Hon gick fram och tillbaka. Det värsta tänkbara hade just hänt henne. Jag tror inte ens att hon såg mig. Jag stod precis bredvid henne och försökte trösta henne, säger barnflickan till tidningen.

Pappan letade bedrövat efter Madeleine och ska ha tittat under parkerade bilar,

– Det var den sak som jag minns mest av honom. Hur han gick där och tittade under bilarna. Jag kommer aldrig att glömma det, säger hon till the Mirror.

Enligt barnflickan var hotellområdet känt för att vara ett osäkert ställe. De som jobbade utrustades med våldtäktslarm och uppmanades att aldrig gå ut ensamma, uppger the Mirror.

Förra månaden utlyste polisen en belöning på nära en miljon svenska kronor till den som kan hjälpa till att lösa gåtan med den försvunna flickan, uppger Daily Mail.

Mer läsning

Annons