Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd sjuksköterska i Tyskland misstänks för fler mord – kan ha mördat 84 patienter

Sjuksköterskan dömdes för att ha mördat två patienter. Nya uppgifter gör att den morddömde mannen kan vara en av Tyskland värsta seriemördare i modern tid, skriver Aftonbladet.

Annons

Under rättegången berättade han att han mördat betydligt fler än två personer, skriver Aftonbladet. Efter ett beslut från domstolen grävdes 99 av mannens tidigare patienter upp. På måndagen meddelade polisen att mannen kan ha mördat hela 84 patienter, skriver Aftonbladet.

I februari 2015 dömdes den före detta sjuksköterskan för att ha mördat två patienter. När han arbetade vid en klinik i Tyskland ska han först ha gett sina patienter en överdos av ett läkemedel som stängde ner hjärt- och kärlsystemet. Sedan försökte han återuppliva patienterna för att få beröm.

Det finns spår av hjärtmedicin i 33 kroppar, även om utredarna nu alltså misstänker att det kan röra sig om betydligt fler offer. Polischefen Johann Kuehme uppger dock att flera av patienterna har kremerats.

Mannen, som är mer känd som Niels H, har sagt att anledningen till morden var att han var uttråkad och hade för lite att göra på jobbet. Niels H ska inte själv minnas hur många patienter han gett medicinen till.

– Hur många patienter som föll offer för honom, det kan vi inte säga i dagsläget, har den ansvariga åklagaren Daniela Shiereck Bohlmann, tidigare sagt till tidningen Der Spiegel, rapporterar Aftonbladet.

Mer läsning

Annons