Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madsen: Kim Wall dog i olyckshändelse – begravdes till sjöss

Dansk polis har gått ut med ett pressmeddelande med uppgifter från förhören med Peter Madsen.

Annons

Sjöpolisen söker med båt på den den svenska sidan av Öresund på söndagen. Dansk polis har bett sina svenska kolleger att söka i Öresund efter den försvunna svenska journalisten Kim Wall. Sökinsatsen har utökats med personal från sjöpolisen från Stockholm och Sjöräddningssällskapet i Skåne.

Senast som den svenska frilansjournalisten Kim Wall sågs levande var när hon klev ombord tillsammans med Peter Madsen på hans ubåt för att göra ett reportage.

Nu ska Madsen ha erkänt att Kim Wall har omkommit, men att det var en olyckshändelse. Han ska också ha uppgett att han begravt henne till sjöss.

Detta offentliggör Köpenshamnspolisen efter att åklagare och försvarare begärt att en del av sekretessen ska lyftas. Detta är alltså att Kim Wall inte längre ska vara i livet, och Peter Madsen uppgett att han begravt henne till havs någonstans i närheten av Kögebukten (Køge Bay). Sökinsatser är redan inledda och kommer att fortsätta.

Polisen fortsätter utredinngen om vållande till annans död, men kommer inte att ge fler upplysningar i nuläget med hänvisning till fortsatt sekretess.

Här är en länk till danska polisens pressmeddelande.

Mer läsning

Annons