Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 22 döda vid explosion på Ariana Grande-konsert i England

Ett tjugotal personer har dött och ett sextiotal skadats vid minst en explosion i samband med världsstjärnan Ariana Grandes konsert på en arena i Manchester sent på måndagskvällen.
Händelsen utlöste masspanik och hanteras inledningsvis som som ett möjligt terrordåd, uppger brittisk polis.
Popstjärnan har många unga fans, som befann sig på arenan vid den misstänkta attacken.

Annons

Det var vid konsertens slut som en eller möjligtvis två höga smällar, som beskrivits av personer på plats som explosioner, briserade i arenans foajé. Panik utbröt och tusentals åskådare flydde mot utgångarna. Konserten var utsåld och Manchester Arena har totalt plats för 21 000 personer, men det är ännu oklart exakt hur många åskådare som fick plats på måndagens konsert. Många av artistens fans är barn och ungdomar.

Ovan: Mängder av konsertbesökare flyr efter detonationen vid arenan.

Strax efter händelsen uppmanade lokalpolisen via Twitter människor att hålla sig borta från området och rapporterade därefter att ett flertal personer avlidit eller skadats. Senare under natten gick Manchesterpolisen ut med ny information där minst 19 uppges ha dött och ett 60-tal skadats. Ärendet utreds som ett potentiellt terrordåd.

Enligt CNN har en man identifierats som självmordsbombare, sannolikt från övervakningsbilder, men den uppgiften har inte bekräftats av polisen.

Sjukhusen har gått in i katastrofläge och kallat in ledig personal för att kunna behandla mängden skadade. Samtidigt samlas upprivna föräldrar och anhöriga som letar efter saknade personer, och bilder på saknade sprids i sociala medier. Det är oklart hur många som ännu inte har kommit tillrätta, men brittiska medier rapporterar att bland annat ett hotell i närheten av arenan har erbjudit skydd till ett antal ungdomar.

Ovan: Manchesterpolisen uppdaterar på Twitter om läget.

Precis som efter terrordådet i Stockholm den 7 april har många Manchesterbor öppnat upp sina hem för personer som har svårt att ta sig hem och taxichaufförer och privatpersoner sluter upp och kör människor i trygghet.

Ariana Grandes team uppger att den 23-åriga artisten är fysiskt oskadd efter händelsen. Resten av Europaturnén har ställts in.

Ovan: Ariana Grande lade ut ett meddelande på Twitter vid 05-tiden svensk tid.

Polisen genomförde några timmar efter händelsen på arenan en kontrollerad sprängning av en misstänkt sprängladdning i Cathedral Gardens ett hundratal meter från arenan. Det visade sig dock handla om kläder som någon lämnat.

Svenska UD har inga uppgifter om att det ska finnas svenskar bland de drabbade.

Texten uppdateras när vi vet mer.

Nedan: I en video hörs explosionen och panik bryter ut inne på arenan. Varning för starka bilder.

Mer läsning

Annons