Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför i Boston körde in i folkmassa – minst tio skadade fördes till sjukhus

På måndagskvällen körde en taxichaufför i 55-årsåldern rakt in i en grupp människor i östra Boston, uppger flera medier. Polisen misstänker att det handlar om en olycka.

Annons

Bilden är tagen från en film och visar hur räddningspersonal jobbar på platsen där taxichauffören körde rakt in i en grupp kollegor varav flera skadades.

Enligt uppgifter till tidningen Boston Globe på nätet har minst tio personer skadats och förts till sjukhus.

Händelsen ska ha inträffat nära taxikön vid Logan International Airport. Mannen som körde fordonet ska ha stannat på platsen direkt efter att han kört in i folkmassan. Enligt uppgift är mannen själv taxichaufför och personerna som blöev påkörda ska ha varit en grupp taxichauförren som stod ute och pratade medan de hade rast.

En presstalesman vid polisen säger till Boston Globe att det inte verkar vara fråga om terrorism. En annan talesperson säger att polisens utredare misstänker att händelsen sannolikt var en olycka som skett till följd av ett tekniskt eller mänskligt mänskligt misstag. Enligt uppgifter till AP fanns det personer på platsen som uppgav att chauffören trampat på gasen istället för på bromsen när han närmat sig taxikön.

Den misstänkte taxichaufförens bil har tagits i beslag i avvaktan på den fortsatta utredningen.

Mer läsning

Annons