Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utveckla hela Västerås

En ny översiktsplan skall arbetas fram för Västerås. För Västeråsalliansen är det angeläget att det blir en bred process där många kommer till tals och att vi tar vara på alla goda idéer. En förutsättning för att hela Västerås skall kunna utvecklas är att vi är generellt positiva till en blandad bebyggelse över hela kommunen.

För att både bevara och utveckla offentlig service och goda kommunikationer krävs ett öppet och tillåtande klimat i framtidsplaneringen. Västerås har ett unikt läge vid Mälaren, med många möjligheter. Vi har förhållandevis nära mellan den stora tätorten och de mindre. Därför kan vi bo och bedriva verksamhet över hela kommunen. Vi har en stor landsbygd som kan producera både mat, energi och turism men som också kan ge unika boendemiljöer och fin rekreation. Västeråsalliansen vill se en mer sammanhållen kommun där stad och land går mer hand i hand.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel