Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Alla partier behöver enas för att lösa skolproblematiken

Vi har en viktig och stor utmaning framför oss. Statistiken ljuger inte. I dagsläget är endast 80 procent av våra elever i årskurs 9 garanterade en gymnasieplats, på grund av att de inte når de uppsatta kunskapskriterierna. Enligt statistiken kommer endast 65 procent fullfölja sina gymnasiestudier fullt ut.

Dessa siffror både berör och skapar känslor. Det kan få förödande konsekvenser för varje elev som hamnar utanför gymnasiestudier, för deras framtida möjlighet till arbete.

Lösningen till den problematiska situationen låter sig inte väntas på. Vi måste handla här och nu för att vänd den negativa trenden.

Som ett led i detta arbete har vi från Vänsterparitet arbetat fram en pedagogisk språngbräda som ett komplement till tidigare strategisk plan. Denna språng-bräda är en genomarbetad skolplattform som inne-håller 18 konkreta förbättringsområden och idéer gällande vad som bör göras för att förbättra förutsättningarna i skolan. Allt för att öka elevernas resultat och måluppfyllelse.

Vi vill bland annat:

w öka rektorsnärvaron på samtliga skolor,

w införa tvålärarsystem,

w anamma inkludering och föra ut stödresurserna i klassrummet,

w schemalagd läxläsningstid,

w öka och rikta sociala resurser till skolan,

w införa samverkansgrupper,

w införa hemklassrum för alla elever,

w öka samarbetet mellan förskola, grundskola och gymnasium,

w införa lovskola under alla lov, och samt

w förbättra förutsättningarna för kommunens nyanlända invandrarelever.

Vi uppmanar samtliga partier att ställa sig bakom denna pedagogiska språngbräda för att på så sätt skapa politisk tyngd i dessa viktiga frågor. En förhoppning är att vi tillsammans utan politisk prestige kan enas kring dessa frågor och skapa de förutsättningar som behövs för att lösa skolproblematiken som Hallstahammar just nu befinner sig i, så att vi gemensamt kan se kommunens barn lyckas med sin framtid.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel