Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V bryter med S

Vänsterpartiet i Surahammar bryter nu formellt samarbetet med de styrande Socialdemokraterna

Att samarbetet mellan S och V har knakat i fogarna har varit klart sedan en tid tillbaka. Vänstern har deklarerat att de hellre sett en skattehöjning för att rädda ekonomi och att de ska göra ett eget budgetförslag.

– Vi känner oss besvikna och lite överkörda. Vi har inte på något sätt känt oss inbjudna att delta i budgetprocessen. Vi har fått varit med en gång, sedan har Socialdemokraterna kört sitt eget race, säger Jimmy Hjort, ordförande för Vänsterpartiet i kommunen.

– Vi är inte intresserad av ett samarbete där vi är bara ska vara med och rädda Socialdemokraterna när de behöver oss, utan ska vi samarbeta ska det vara fullt ut.

– Genom att göra så här känner vi oss friare att visa väljarna vad vi vill göra för att få ordning på kommunens dåliga ekonom, säger Jimmy Hjort.

– Men jag tror inte att det i den reala politiken kommer att betyda någon större skillnad. Vi är överens i åtta fall av tio med S.

Den Socialdemokratiska arbetarekommunens ordförande, riksdagsledamot Olle Thorell, beklagar Vänsterpartiets avhopp från samarbetet.

– Sånt här händer när man har olika åsikter. Jag upplever inte att vi på något sätt ha mörkat för vänstern vad vi vill göra, säger han.

Skulle situationen varit annorlunda om ni inte haft egen majoritet genom avhopp?

- Nej det tror jag inte. Då skulle alla övriga partier vara överens för att slå vårt förslag. Det tror jag inte är möjligt, säger Olle Thorell.