Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Fler sociala resurser i skolan!

I Hallstahammar finns det duktiga pedagoger. Lärarna arbetar hårt för att öka måluppfyllelsen, samtidigt som de försöker tillgodose de krav som ställs utifrån. Olyckligtvis sliter lärarna med arbetsuppgifter som inte ingår i deras uppdrag. Dagligen arbetar de aktivt för att lösa de sociala problem som eleverna bär med sig.

Fler barn och ungdomar mår dåligt och detta avspeglas i skolmiljön. Behovet av olika typer av stöd är stort. Vänsterpartiet tycker att det är viktigt att eleverna blir sedda i skolan och att det finns vuxna närvarande som på olika sätt kan ha en stödjande funktion.

Skolan ska agera som en positiv kraft i elevens liv och vara en buffert mot problem. Det är viktigt att skolan tidigt fångar upp elever med svårigheter, belyser behoven, sätter in åtgärder och följer upp. För att se dessa elever och de risk- och skyddsfaktorer som finns måste olika kompetenser samarbeta i skolan.

För att våra barn ska få ut så mycket som möjligt av livet måste fler nå kunskaps-målen, vilket inte bara kräver ett fokus på pedagogiken utan också en betoning på det sociala. Detta kan inte pedagogerna själva klara av. Hjälp från till exempel skolhälsovård, fritidsledare/pedagoger, kuratorer är därför viktig. Vänsterpartiet vill därför se ett resursteam bestående av de ovanstående kompetenser på 100 procent i skolan. Skolan har redan i dag sådana resurser, men de måste användas på rätt sätt. Samverkan, samordning och samsyn!

Alla är vi överens om att vi vill satsa på våra barn och framtiden är en ren investering i framtiden. Om vi lyckas med att nå barn och ungdomar med problem så kommer en ökad måluppfyllelse bli ett faktum och visionen en verklighet. Detta kan bli möjligt om vi väljer att satsa på ökade sociala resurser i skolan. Vilket är en långsiktig investering i våra barn och ungdomars kunskap, välmående och framtid. Vänsterpartiet vill att alla barn och ungdomar i Hallstahammar ska få den hjälp de behöver oavsett deras förutsättningar. Satsa rätt, satsa på barnen, satsa på framtiden!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel