Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Inga pigoråt överklassen

Även Vänsterpartiet hade sitt Första maj- tåg. Det samlade runt 130 deltagare som vandrade från Fiskartorget upp till Djäkneberget till rytmen av västafrikanska trummor.

”Inga pigor åt överklassen- de kan städa de egna dassen” var ett av många slagord som skanderades.

Huvudtalare på Djäkneberget var Hans Jansson, landstingspolitiker och Vasiliki Tsouplaki, ledamot av kommunfullmäktige. Deras tal handlade om allas rätt till välfärd. Vänsterpartiet vill att vården ska vara fri från vinstintressen.

-Fyra miljarder kronor lämnar Sverige varje år genom att de stora riskkapitalbolagen kommer in i vården, sa Hans Jansson.

-Det är 20 miljoner enbart i Västmanland.

Vasiliki Tsouplaki menade att Sverigedemokraterna ställer människor mot varandra. De påstår att vissa får bidrag på andras bekostnad, hävdar hon.

-Men det är det politiska systemet som fördelar pengarna. Därför är det fel att försöka skapa motsättningar som inte finns.