Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V+S+MP: Framtiden och dess utmaningar ska alltid vara i fokus

Vi rödgröna i Västerås presenterade nyligen en strategisk plan, där vi skriver om vår vision för Västerås.

Vi ser i dag ett samhälle växa fram där ojämlikheten ökar tillsammans med barnfattigdomen, ett samhälle som inte tar klimathotet på allvar och där människor dras isär. Därför måste vi tänka långsiktigt, vi måste ha en vision. Här är vår.

Vi vill att Västerås ska bli en mer hållbar, jämlik och mångfacetterad stad. En stad där vi utvecklas sida vid sida tillsammans med blicken framåt. För detta krävs det att vi är kreativa. Vi vill stimulera företagsamhet och uppmuntra entreprenörskap, samtidigt som vi ska ha ett ännu närmare samarbete med både Högskolan och näringslivet så att vi tillsammans kan utveckla Västerås.

För detta krävs att ingen lämnas bakom. Västerås ska fortsätta arbetet för att se till att alla barn har goda uppväxtvillkor. Vi ska utveckla verksamheten för att se till att barn som lever under fattiga förhållanden minskar, samtidigt som välmåendet ska öka genom hälsofrämjande insatser. I Västerås ska man som ung ges goda möjligheter till arbete, studier och bostad.

Framtiden och dess utmaningar ska alltid vara i fokus. Vi ska underlätta för västeråsare att göra klimatsmarta val i vardagen. När vi bygger och planerar för framtiden ska hållbar samhällsplanering stå i centrum. Västerås ska vara en giftfri kommun där alla västeråsare har tillgång till välmående vatten- och naturområden.

En förutsättning för att förverkliga våra visioner är att vi ger människor möjligheter att påverka. Vi ska öka medinflytandet på arbetsplatsen och arbeta för utökad demokrati på alla områden, så att vi tar tillvara på alla kloka idéer. På så vis kan vi bygga ett Västerås för framtiden som tar ansvar för företagsamheten, jämlikheten och miljön.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel