Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Satsa på Strömsholms kanal och Kolbäcksån!

Hallstahammars kommun har någonting unikt, två vattendrag som både isär och ihop slingrar sig fram och knyter ihop kommunen och dess invånare från Ålsätra till Borgåsund.

Både Strömsholms kanal och Kolbäcksån är vattendrag med en fantastisk historia och dessa skall tas om hand på bästa sätt så att de kan leva vidare långt in i framtiden.

Dessa vattendrag skapar även goda möjligheter och förutsättningar till att göra kommunen mer attraktiv och trivsam både för dess invånare samt för de turister som årligen besöker kommunen.

Vi i Vänsterpartiet vill att kommunen i framtiden gör dessa vattendrag mer attraktiva och tillgängliga så att människor kan ta del av dem på ett bra sätt. Kanske kan man öppna längs vattnet och skapa vackra handikappvänliga promenadstråk för gamla och unga? Kanske bygga matplatser där man kan fika eller grilla något när kvällssolen går ner? Eller varför inte bygga ett antal mindre bryggor anpassade för fiske och bad och i och med detta skapa bättre förutsättningar både för ett mer attraktivt fiske samt för spontana dopp i allmänhet? Kanske kan man bygga nya nedläggningsramper anpassade både för kanoter och småbåtar så att dessa på ett enkelt och bra sätt kan transporteras i och ur vattnet?

Man kan även längs vattendragen sätta upp informationsskyltar om Hallstahammars historia samt om den genuina flora som man finner i kommunen – allt för att sprida mer kunskap och intresse för kommunen och vad den har att erbjuda.

Listan kan göras lång på idéer gällande Hallstahammars vattendrag och dess framtid och det är dags att blicka mot de kommuner som under senare tid satsat på och gjort sina vattendrag mer tillgängliga med ett gott resultat, då detta i många fall varit en av orsakerna till både ökad turism och ökad inflyttning.

Låt oss satsa på våra vattendrag, värna om vår vackra miljö och samtidig slå ett slag för ökad turism och ökad inflyttning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel