Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Västerås flygplats är ett svek mot oss skattebetalare

Sluta förslösa skattekronor

"Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket" är ett berömt citat av socialdemokraten Gustav Möller. Men för socialdemokraterna i Västerås är det inga som helst problem att låta skattebetalarnas pengar gå upp i skyn.

Regeringens införande av flygskatt har lett till att frågan om flygplatsen i Västerås återigen uppmärksammas av medierna. Den 19 februari intervjuades kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) av SVT och hans svar är både förvånande och upprörande: ’’Vi har haft den här flygplatsen i väldigt många år och den har aldrig gått runt’’. Trots att Teljebäck är medveten om slöseriet med skattepengarna och bolagets årliga förlust vill han fortsätta satsa på det misslyckade experimentet.

För Vänsterpartiet är det enkelt, det är inte okej att fortsätta låta Västerås flygplats göra stora ekonomiska förluster samtidigt som äldreomsorgen och skolan är i behov av mer resurser. Skattemedel ska gå till västeråsarna och inte till att subventionera semesterresor med det antifackliga bolaget Ryan Air.

Shiar Mala Said (V)

ordförande Vänsterpartiet Västerås

Anna Maria Romlid (V)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel