Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Vi vill göra Hallstahammars kommun mer miljömedveten

Det är dags att göra Hallstahammar till en allt mer cykelvänlig kommun och på så sätt öka förutsättningarna till en bättre miljö och ökad folkhälsa. Hallstahammar skall vara en miljömedveten kommun där man på ett enkelt och säkert sätt med cykel skall kunna ta sig till platser i hela kommunen.

För att göra Hallsta-hammar till en högt rankad cykelkommun vill vi från Vänsterpartiet göra en rad olika satsningar. Förutom satsningar på nya belysta och säkra cykelvägar genom hela kommunen så vill vi även att man skall införa cykeluthyrning i kommunal regi.

Vi vill även införa en kommunal cykelpool med tjänstecyklar till kommun-anställda som ett alternativ till den bilpool som redan finns samt uppföra ett antal cykelpumpstationer i Strömsholm, Kolbäck och Hallstahammar.

En annan satsning som vi ser som nödvändig är att man bör ta fram en tydlig cykelkarta där man på ett enkelt sätt ser kommunens alla cykelleder.

Vi vill även öka antalet cykelställ på strategiska platser där kommun-invånarna i dagsläget parkerar sina cyklar.

Som avslutning vill vi tillägga att Vänsterpartiet utrustat ett antal av sina medlemmar med varsin particykel så att de på ett bra och miljövänligt sätt kan ta sig till och från sina politiska uppdrag.

Vi uppmanar även kommunens invånare, näringsliv, förvaltning och andra politiska partier att göra denna miljö- och hälsofrämjande satsning så att vi alla blir delaktiga i ett ökat miljötänk med allt positivt som detta innebär.

Tillsammans kan vi bidra till att göra Hallstahammar till en mer miljömedveten och cykelvänligare kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel