Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Vi vill satsa på förskolan – i Hallstahammar och i hela riket

Vänsterpartiet har på riksnivå föreslagit att ett tak på max fem barn per anställd i förskolan. Målet är att anställa 7 000 fler i förskolan.

Vänsterpartiet anser att alla barn har rätt att vistas på en förskola där målsättningen är en pedagogisk verksamhet av högsta möjliga kvalitet.

Forskning har visat att mindre barngrupper och hög personaltäthet har positiva effekter på barns språkutveckling, samspelet mellan barn och vuxna, flickors och pojkars identitetsutveckling och sociala relationer.

Mer personal ger också en bättre arbetsmiljö med mindre stress och buller samt färre konflikter.

Detta är ett förslag som vi i Hallstahammar välkomnar. För vi vet att mindre barngrupper är ett steg mot världens bästa välfärd. När barngrupperna minskar får barnen mer tid och det underlättar även för de barnen som har större behov och behöver mer uppmärksamhet.

Vid den senaste mätningen i Hallstahammar är det fem barn per personal, vilket är bra. Men det ser olika ut på avdelningarna och förskolorna. Vi vill kunna garantera en personaltäthet med max fem barn per anställd.

Vänsterpartiet värnar om en god kommunal service till barnfamiljerna i Hallstahammar. Vi vill bygga fler förskolor när många barn flyttar in och föds.

Vi vill dessutom att ”Nattis på Föris” ska erbjudas; en förbättrad barnomsorg på obekväm arbetstid.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel