Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert om en långseglats

Britt-Inger LindbergHjärtat i båten - en berättelseKulofri förlag

Annons

SJÄLVBIOGRAFI. ”Några varma dagar i augusti seglade hon över havet tillsammans med sin pappa. det var något speciellt med hela den sommaren.”

Så börjar Britt-Inger Lindbergs berättelse om sin seglats med pappan över havet mellan Finland och Sverige.

Pappan är pensionerad och han drömmer om att göra en sådan långseglats och är mycket lycklig när tillfället yppar sig. Resan blir mycket fin. De två har periodvis upplevt ett visst avstånd i relationen till varandra men finner nu i den vackra träbåten att de närmar sig på ett helt annat sätt. Det blir en gripande berättelse om detta som många av oss upplever: att ta vara på det man har med sina närmaste medan de finns kvar. Livet är föränderligt, de planer man gör upp kan kastas omkull i vilken stund som helst och även om man inte har något att förebrå sig finns alltid en tagg kvar – hur ofta har man inte tänkt att ”jag borde ha …”.

Britt-Inger Lindberg skildrar vackert och sparsmakat hur fadern och dottern samtalar, umgås och öppnar sig för varann, och hur naturen, havet och vinden blir färdkamrater. Det blir så en resa både i rummet, mellan två länder och i själarna mellan två människor.

Boken är vacker, såväl i språket som i formgivningen. Konstnären Ida Rosén Branzell har både formgivit och illustrerat med akvareller.

Annons