Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad blir det för brud-klänning, Victoria?

Det är inte hugget i sten, men sedan länge har det skvallrats om att designern Pär Engsheden kommer att göra Victorias brudklänning. Något som stärker den tesen är att designern, som enda designer, är inbjuden till flera av bröllopsevenemangen.

Victoria har flera gånger burit aftonklänningar av Engsheden, men även när förlovningen med Daniel Westling eklaterades bar hon en kungsblå klänning av sagde designer.

Att det blir svensk design kan vi nog räkna med, prinsessors val har stort symbolvärde.

När Mary Donaldson gifte sig med kronprins Frederik av Danmark var det dansk design som gällde, liksom spansk design för Letizia Ortiz när hon gifte sig med spanska kronprinsen Felipe.

Det har glunkats om svenskt siden från Almgrens sidenväveri på söder. Det vore kul för då får vi en västeråsvinkel, Almgren föddes här 1816 och startade sitt, småningom prestigefyllda, väveri i Stockholm år 1833.