Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våg av bilinbrott i natt

Ett flertal bilar har utsatts för inbrott på två olika ställen i Västerås i natt. Två män sitter nu anhållna för några av bilinbrotten som skedde tidigt på natten. En man hann fly innan polisen fick tag på honom.

En boende på Knutsgatan vaknade av att en man stod och slog på en av de parkerade bilarna utanför, strax innan fyra på natten mot torsdagen. Efter att ha bankat på en av bilarna satte sig mannen i den.

En kort stund senare kom han ut ur bilen, tog en cykel som låg på gatan, och cyklade iväg.

Det visade sig när polisen kom till platsen att minst två bilar har haft inbrott på gatan. Ur en av bilarna kom tjuven över stöldgods.

Mannen som cyklade iväg försvann mot Rudbecksgatan – och hittades inte på av polisen igen.

- Det har varit minst fem bilinbrott i natt, säger Ann-Charlotte Israelsson, inspektör på Västeråspolisen.

Ett vittne såg hur två män gjorde inbrott på Blåsboplan vid 01.20-tiden. Polisen kom snabbt till platsen och hittade två män som gömt sig i en bil.

Saksök utfördes med polishund och ett flertal anmälningar om stöld genom inbrott upprättades.

Nu är männen – som är 19 år gamla – misstänkta för inbrott i minst tre av bilinbrotten. Ett flertal bilstereoapparater hittades i männens bil.

Under natten beslutade åklagare att männen skulle anhållas.