Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaken efter 16 dagars medvetslöshet

17-årigen som skadades allvarligt i fallolyckan på Östra ringvägen under Power meet har nu vaknat efter 16 dagars medvetslöshet. - En fantastisk känsla, säger pojkens pappa.

Den 17-åriga pojken från Kungsör flyttades i lördags morse från neurointensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala, till Västerås cantrallasarett, i en ambulanshelikopter. I går vaknade pojken till för första gången sedan olyckan, efter 16 dagars medvetslöshet.

- Han reagerade och kände igen mig, det var en fantastisk känsla att få uppleva, säger pappan till 17-årigen.

Pojken ligger fortfarande i respirator på intensivvårdsavdelning. Pappan säger att de ännu inte vet om och när pojken kommer att återhämta sig.

- Det är en lång väg att vandra fortfarande. Tiden får utvisa hur det går. Vi håller tummarna, det är det enda vi kan göra, säger pappan.

Det var den 9 juli som två 20-åringa män från Västerås och 17-årigen från Kungsör föll genom en takkupol på ett studentboende på Östra ringvägen. Förutom benbrott och en punkterad lunga klarade sig 20-åringarna utan allvarligare skador. Värre var det däremot för 17-åringen som fick svåra skallskador av fallet fem meter ner i ett betonggolv nedanför.