Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vakna, KD om hyrläkare

Det var med stigande förvåning jag läste det debattinlägg som Malin Gabrielsson hade i VLT den 9 april.

Först trodde jag att det var VLT som gjort fel och tagit in en debattartikel som legat under ett år, men sen förstod jag att den var ny.

I artikeln står bland annat att ”Kristdemokraterna ser inget annat alternativ än att göra gemensam sak med resten av landet”, det är bra att även Kristdemokraterna förstår det.

Fakta är att sedan 2015 så ingår psykiatrin i Västmanland i ett nationellt projekt, tillsammans med landets regioner och landsting inom Sveriges kommuner och landsting (SKL) med inriktning att minska beroendet av hyrläkare inom psykiatrin och också på sikt utfasa dem.

Det är beklagligt att det tydligen missats att så är fallet, trots att frågan varit uppe för information och diskussion vid ett flertal tillfällen på landstingsstyrelsen.

Senast detta skedde var den 23 mars då förvaltningschefen redovisade hur projektet utvecklades.

Den 19 januari hade Malin Gabrielsson ett liknande debattinlägg, vilket hon också fick svar på den 28 januari. Den 22 februari var dessutom Malin Gabrielsson inbjuden till en lägesrapport om hur projektet fortlöper, där också SKL medverkade.

Så visst händer det saker på detta område och det är glädjande att också KD ger oss rödgröna sitt stöd i detta viktiga arbete.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel