Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valborg i Sura på bortglömd holme

Förrådsholmen i Surahammar blir platsen för årets Valborgsmässofirande. Men det var nära att det inte blivit något alls.

– Det kändes lite panikartat ett tag och vi funderade på att hänvisa Suraborna till Virsbo och Ramnäs, berättar Lennart Andersson, på fritidsförvaltningen.

Eftersom det blev lite korta puckar så blir det ett Valborgsmässofirande ”light” på Förrådsholmen om man jämför de senaste årens stora evenemang. Inga körer, inget vårtal och inget fyrverkeri.

– Någon form av underhållning ska vi ordna och en kase blir det, säger Lennart Andersson som hoppas på ett mer ”normalt” firande nästa år.

Att det inte blir något fyrverkeri beror på att Brandmannaklubben som tidigare skött det inte har möjlighet att ställa upp. Lions Club som tagit över ansvaret för firandet har inte den rätta kompetensen i sina led.

Idén med att göra Förrådsholmen till plats för Valborgsmässofirande gör nu att holmen mitt i Kolbäcksån får en välbehövlig uppfräschning. Personal från arbetsmarknadsenheten håller på att röja för fullt.

– Det här kommer ju även gynna de Surabor som promenerar och brukar fiska här, säger Lennart Andersson.

Dessutom har tankar fötts att göra den till en mer permanent plats för olika evenemang i framtiden.

– Det här är en bortglömd pärla i Surahammar. Jag begriper inte att vi inte tänkt på den förut, säger Lennart Andersson som nu kommer att bearbeta politikerna i barn- och bildningsnämnden att avsätta lite extra pengar för att få till det nödvändigaste som till exempel el, vatten och några parkbänkar.