Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsamt upplopp på Bäckby – poliser fick ta skydd bakom bilar

Ett dussintal personer kastade sten på poliser på Bäckby under torsdagen. "Vi rubricerar händelsen som våldsamt upplopp", säger polisen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Flera ungdomar eller unga vuxna gick till attack mot poliser på Bäckby under torsdagskvällen. Polisen var där för att kontrollera ett misstänkt narkotikabrott som de fått samtal om. När de kom dit såg de ett antal ungdomar och misstänkt narkotika som de kastade ifrån sig. Där fanns också en misstänkt stulen moped.

– Medan patrullen kontrollerar det här börjar ungdomarna kasta sten mot polisen, säger Mats Länn, befäl vid polisens regionledningscentral.

Poliserna blev tvungna att söka skydd bakom polisbilarna. Ingen av dem kom till skada. Fler patruller kallades dit för att få kontroll på situationen.

– Så vi har haft en relativt stor insats på Bäckby med sammanlagt sex eller sju enheter och polishundar. Vi rubricerar händelsen som våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman, säger Mats Länn.

Det rörde sig om ett dussintal inblandade personer i varierande åldrar som gick till attack, enligt polisen. På grund av att gärningsmännen var så många har polisen än så länge inte kunnat knyta någon enskild till brottet. Däremot har en 26-årig man blivit misstänkt för narkotikabrott.

Narkotikan och den misstänkt stulna mopeden togs i beslag. Polisen lyckades till sist lugna ner situationen men var vid strax innan 21 fortfarande kvar på platsen.

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss här.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips