Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsmisstänkta utreds för inblandning i mord

Två av de fyra misstänkta för våldtäkten på Silja Galaxy på onsdagen utreds för medhjälp till mordet i Akalla i november 2015, som Aftonbladet var först med att berätta.

Två av de fyra som misstänks ha våldtagit en ung kvinna på Finlandsfärjan greps och anhölls redan för drygt en månad sedan. Den gången var de misstänkta för inblandning i ett mord i Akalla i november 2015. De släpptes senare samma dag.

Enligt kammaråklagare Angelica Runesson nekar samtliga fyra som är misstänkta för våldtäkten till brott. Hon vill inte ge några ytterligare detaljer gällande vad männen har sagt i förhören, som hållits under hela eftermiddagen och kvällen.

- Jag har beslutat att hålla dem fortsatt anhållna, säger hon.

Runesson är även förtegen om kvinnan som anmält att hon utsatts för våldtäkten. Huruvida de misstänkta männen har någon relation till offret sedan tidigare är inget hon kommenterar, säger hon.

- Målsäganden är en kvinna i ungefär samma ålder som de misstänkta. Hon var en av resenärerna på båten och alltså inte en anställd, säger hon.

Kan du säga något om var kvinnan är hemmahörande någonstans?

- Jag lämnar inga kommentarer av hänsyn till henne, säger Angelica Runesson.