Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtog 13-åring - får 3 års fängelse

Tre års fängelse och utvisning. Det blir straffet för den 27-årige man som stått åtalad för att ha förgripit sig på en 13-årig flicka på asylboendet utanför Surahammar.

Mannen har förnekat att han våldtagit flickan, däremot medger han att han stoppat ned handen i hennes trosor. Flickan i sin tur har i detalj inte kunnat redogöra för det kritiska ögonblicket, enligt åklagaren eftersom hon förmodligen varit chockad och tagen av händelsen.

Det finns heller inga vittnen till själva händelsen.

Åklagarens starka kort ha varit den tekniska bevisningen, att man påträffat 27-åringens sperma inne i flickan. Det visar enligt tingsrätten att en våldtäkt verkligen ägt rum. Dessutom anser tingsrätten att flickans berättelse är trovärdig, medan 27-åringens uppgifter rimmar illa med vad utredningen visar.

Våldtäkten ägde rum natten mellan den 9 och 10 juni i en bastu- och duschbyggnad på Westsura herrgårds område. Flickan har ingen koppling till 27-åringen eller de som bor på asylboendet. Det var en tillfällighet som förde henne dit mitt i natten.