Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtog 13-åringi bilens baksäte

Den 37-årige mannen tog kontakt med underåriga flickor på tonårssajter på internet. Sedan träffade han dem - och våldtog dem.

På tisdagen dömdes den 37-årige mannen, som är bosatt i Älmhult, Kronobergs län men som har anknytning till västra delarna av Västmanland, till fyra och ett halvt års fängelse.

De båda träffades via en sajt speciellt för tonåringar. Trots det lyckades mannen ta kontakt med den då 13-åriga flickan där det tydligt framgick av hennes profil på sajten att hon var 13 år.

Några månader senare, efter kontakt via chat och mobil gjorde de upp om att träffas vid Ringvallen i Västerås.

I en bil i närheten övertalade han henne till samlag. När hon under samlaget sade nej örfilade han henne.

37-åringen döms också för att ha förgripit sig på en 14-årig flicka i Södertäljetrakten som han kontaktat på motsvarande sätt.

37-åringen sade sig inte veta hur gammal flickan var - men tingsrätten finner det bevisat att han mycket väl visste om det. Bland annat hade han ett av hennes telefonnummer sparade i sin mobil under "Västerås 13 år".

Förutom fängelsetraffet ska 37-åringen betala skadestånd till de båda våldtagna flickorna.