Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtog dottern - döms till fängelse

38-åringen våldtog sin 15-åriga dotter och utsatte styvdottern för sexuella övergrepp. Nu har han dömts till fängelse i tre och ett halvt år.

Mannen döms mot sitt nekande och menar att barnen hittat på allt. Men den tekniska bevisningen visar annat, bland annat hittades DNA-spår på flickans bröst och sperma på ett lakan.

Enligt 38-åringen kom sperman från ett samlag med hustrun och eftersom lakanet inte blivit bytt på ett och ett halvt år fanns det kvar.

Våldtäkten skedde i påskas. Flickan och hennes yngre bror - som bor i ett annat län - besökte pappan under lovet. Innan han våldtog dottern, som var oskuld, gav han pojken två sömntabletter.

Under rättegången berättade 15-åringen att hon försökt säga nej genom att skaka på huvudet, men pappan fortsatte. Till slut genomförde han ett regelrätt samlag. Flickan försökte då knuffa undan pappan men han fortsatte att tvinga sig på henne,

Dagen efter åkte syskonen hem till sin mamma och 15-åringen berättade allt för en kamrat. Hon övade sig också på vad hon skulle säga till sin mamma.

15-åringens mamma ringde direkt till 38-åringens nya fru och berättade vad dottern blivit utsatt för. Då avslöjade nya fruns tioåriga dotter att styvpappan även tafsat på henne och tvingat henne att onanera åt honom. ”Det kom som en käftsmäll” har frun berättat i förhör.

Hon var då gravid med 38-åringen. Paret träffades på en dejtingsajt i december 2012 – en månad senare var de förlovade. Till en början hade tioåringen svårt för honom men han kom sedan att bli som en pappa för flickan.

Domstolen anser att 15-åringens uppgifter har högt bevisvärde – de är detaljerade, konsekventa och mångdimensionella. I bevisningen ingår också meddelanden på Facebook – 38-åringen skrev bland annat till dottern och frågade om det var fel det de gjort. Enligt pappan var frågan egentligen om hon var besviken för att de inte kunnat göra saker på grund av hans bristande ekonomi.

Det, menar domstolen, är en efterhandskonstruktion.

Även tioåringens uppgifter bedöms tämligen detaljerade och utan överdrifter.

Flickorna har - oberoende av varandra - lämnat samstämmiga uppgifter om händelserna och enligt domstolen finns inget som tyder på att de skulle ha låtit sig påverkas av varandra.

38-åringen fälls därför för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande.

Han döms också att betala skadestånd på 155 000 kronor till den biologiska dottern och 50 000 kronor till styvdottern.

38-åringen är tidigare dömd för våldsbrott och bedrägerier.