Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valfläsk ska rädda (S) kvar

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Valrörelsen går in på sin slutspurt och avstånden mellan de röda och alliansen i Hallstahammar tog sig ett nytt uttryck på lördagsförmiddagen.

På ena sidan Hammartorget stod alliansen och tog skydd mot regnet under sina orange parasoll. På andra sidan torget delades det ut rosor och ärtsoppa med fläsk, till tonerna ”Tio tusen rosor vill jag skänka dig”, framfört av Kalle Västmans Spelmän. Publiken var större här än vid alliansens valstugor där det nästan var helt folktomt.

På plats vid sossarnas valläger fanns förstås kommunalrådet Catarina Petterson (S). Hon verkade avspänd och såg belåten ut.

- Det känns bra. Vi har valarbetat intensivt i två veckor och det känns som vi har ett stort stöd i Hallstahammar. Folk är nöjda med det arbete vi har gjort de senaste fyra åren.

Hur säker är du på att de ni får fortsätta att regera efter valet?

- Inte alls säker. Alliansen har verkligen ansträngt sig i år. De är enade och har aldrig tidigare visat upp ett sådant starkt program.

Ord som förmodligen skulle värma de ihopkurade allianspolitikerna, men de står som sagt långt därifrån för att höra någonting alls, utom möjligtvis kampsångerna från spelmännen.

Anna Lundberg (FP) är hursomhelst på gott humör. Inte heller hon visar tecken på trötthet trots att alliansen höll ett hejdundrande mingelparty på fredagen.

- Det blir ett väldigt spännande val. Det hänger på några få röster, säger hon.

Både hon och Catharina utesluter allt samarbete med Sverigedemokraterna om detta parti skulle få en vågmästarroll.