Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vän till Rajabi: "Han har dödat tidigare"

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Enligt åtalet som släppts idag har Johanna Möller skjutsat pojkvännen Mohammad Rajabi till sommarstugan och gett honom mordvapnet.

Sommarstugan som ligger ensligt i utkanten av Arboga kommun ska enligt åtalet Johanna Möller ha skjutsat ut sin pojkvän och gett honom en kniv.

Dna-bevis, bland annat nagelskrap från den 68-åriga pappan, knyter Mohammad Rajabi till mordet och mordförsöket natten den 3 augusti 2016 i en sommarstuga utanför Arboga. Han har erkänt att det var han som mördade pappan och upprepade gånger stack kniven i den då 63-åriga mamman, men enligt Rajabi på uppdrag av Johanna Möller.

Enligt åtalet hittar inte ens Rajabi till den aktuella sommarstugan, där mordet och mordförsöket skedde. Polisen har åkt med honom i bil och be han beskriva vägen och då har han missat att säga till att svänga av till vägen som går på Granliden, där sommarstugan ligger.

Hon och sin sida förnekar brott.

Enligt åtalet så har Rajabi och Johanna Möller i samförstånd berövat genom kniv pappan livet och försökt beröva pappan livet. I andra hand åtalas hon för anstiftan till mord och mordförsök genom att få Mohammad Rajabi att utföra dådet.

Dagen efter mordet ska Johanna Möller enligt åtalet ha fått en anhörig att ljuga om att hon och pojkvännen Rajabi Mohammed skulle ha varit hemma den aktuella mordkvällen. Den anhöriga ska också ha uppmanats av Johanna Möller att skriva sms som skulle misstänkliggöra andra.

Enligt åtalet ska Mohammad Rajabi ha dödat förut, något som Johanna Möller ska ha känt till. Uppgifterna kommer från en vän till Rajabi.

Enligt Mohammad Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten ska Rajabi inte ha mördat tidigare. Utan att det är uppgifter från en person som åklagaren kallat,

– Han har inte mördat någon tidigare, innan det här mordet då, som han erkänt, säger Lars Jähresten, försvarsadvokat.