Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vana rånare slog till i Sura

Den 27-årige man som rånade Coop i Surahammar i maj i år, åtalas även för grovt rån, som han ska ha begått tillsammans med två andra män.

De tre männen, 27, 29 och 37 år gamla, ska den 1 juni ha bundit fast en äldre kvinna i hennes hem utanför Sala.

Därefter stal de sprit, kontanter, smycken, kvinnans kontokort och även hennes bil, som de senare övergav och tände eld på.

Männen greps när de försökte ta ut pengar på kvinnans kontokort.

27-åringen, som är hemmahörande i Borlänge, hade fler rån på sitt samvete innan han slog till i Sala.

Den 14 maj rånade han matvarubutiken Coop i Surahammar där han kom över 8 000 kronor. Ett par veckor senare var det dags igen. Då mot en OK-mack i Fagersta, där han fick hjälp av 29-åringen. Bytet den gången blev kontanter och lotter till ett värde av 11 000 kronor.

Både 27-åringen och 37- åringen, som kommer från Eskilstuna, har erkänt sina brott. De åtalas för grovt rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel. 27-åringen åtalas också för rån.

29-åringen, som är hemmahörande i Sala, åtalas för medhjälp till grovt rån, medhjälp till rån och medhjälp till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han förnekar emellertid brott.

Utöver erkännanden finns stark bevisning mot männen. Lotter och en pistolattrapp som användes vid rånen i Fagersta och Surahammar har tagits i beslag. Dessutom finns övervakningsbilder som en del i bevisningen.

Huvudförhandlingar i rättegången hålls nästa vecka.