Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vanligt sälja på Facebook

Antalet säljsajter på Facebook har exploderat den senaste tiden. Västerås-aren Sofie Saxin Bäckström är en av två ansvariga för gruppen Köp, byt, sälj, Västerås. ”Jag godkänner 50–100 nya medlemmar varje dag”, säger hon.

När Sofie Saxin Bäckström engagerade sig i gruppen för två år sedan hade den cirka 3 500 medlemmar, i dag är de nära 19 000. 1 000 av dem är nya från den senaste månaden.

Sofie får inte betalt för det hon gör, ”men ibland skulle man önska det”, säger hon. Mycket tid går till att godkänna nya medlemmar och svara på arga mejl.

– Folk mejlar tre på natten och förväntar sig svar. Vissa har hotat mig när jag varit tvungen att ta bort dem från gruppen för att de inte följt reglerna.

Varför engagerade du dig?

– Jag tycker det är kul. Jag är ett loppisfreak. Jag gillar fynd. Allt i min lägenhet kommer från sådana FB-sajter, förutom soffbordet och soffan. Det har kanske kostat cirka 1 000 kronor att inreda min lägenhet. Och det är bra när man är en fattig mamma.

Vilket är det konstigaste byte du gjort?

– Oj, det är många, en gång bytte jag till mig löshår mot en brödrost. Ett ännu roligare byte var en frys mot lite hembakt fikabröd.

Vilka problem dyker man på?

– Folk som inte dyker upp på avtalad tid, det är väldigt vanligt att vi får klagomål på det. Vill man sälja dyrare saker ska man göra det på Blocket. På de här FB-sidorna prutas det extremt mycket, säger Sofie.